KRAV Gård

Varmt välkommen till denna fantastiska gård med naturen in på knuten och ett genomgående ekologiskt tänk.

Naturligt - Ekologiskt - Genuint

Vi är en KRAV godkänt gård. Vart fina gotlandstackor bete rund omkring gårdens betesmarker. Fåren bete ger också ett öppet landskap som gynnar den biologiska mångfalden. Fåren blir klippt 2 gånger om åren. Deras Ull skicka vi till spinneri och en del blir Trädgårds ULL. Den säljas vi direkt från gården i 60Liter sackar, eller via Facebook REKO ring Arvika.

Brunsberg Herrgård i media

Läs och lyssna på hur vi har presenterats i pressen under de senaste åren.

Brunsberg Herrgård gillar

Länkar till olika sidor och saker som vi hos Brunsbergherrgård brinner för.

Naturligt - Ekologiskt - Genuint

Vi tycker om självhushåll och självförstörande. Vi har eget vatten brun, en stor solcellanläggning på ladugård som producera 98 000 kWh årligen.

Vart grönsakslandet är ekologiskt och vi tycker om att användas bio-dynamiska principer. Dom fina jordkällare på gården hjälpa oss att förvara potatis och lökar.

Gårdens Historia

Brunsbergs Herrgård har en rik historia med rötter från järnbruksepoken. Under storhetstiden mot slutet av 1800-talet var herrgården navet i regionen, med många anställda på bruket. Flera order sträckte sig långt utanför riksgränsen. När så Eiffeltornet i Paris skulle byggas, skeppades järn från Brunsbergs bruk!

IMG_1812
IMG_1795
Herrgården har även förärats av ett kungabesök. Vintern 1885 övernattade Sveriges kung Karl XV, gift med holländska prinsessan Lovisa, i ett av herrgårdens rum under en genomresa från Stockholm till Oslo. Många av originalbyggnaderna på gården existerar än i dag och är, på senare år, varsamt renoverade.