Ekologiskt kött & Kvalitetsprodukter från Gotlandsfår

Vårt fina ekologiska kött

Våra lamm är naturligt ute på bete från vår till sen höst och äter då 100% gräs. Lammen utvecklar mer muskler då aktivitetsnivån är högre när de vistas i stora hagar utomhus. Lamm som går ute äter mer balanserat då inte allt fokus går till utfodringsrutinerna.

Lamm är det livsmedel, vid sidan av nötter, frön och fisk, som ger mest nyttiga omega-3 fetter. I Australien, där lamm äts ofta av både barn och vuxna, har nya studier visat att lamm rankas bland de bästa omega-3 livsmedel i den dagliga kosten. Detta gäller främst gräsätande lamm som har minst 25% mer omega-3 än konventionellt matat lamm, inklusive så mycket som 49 % mer ALA (alfa-linolensyra, den grundläggande byggstenen för omega-3).

Eftertraktad päls

Gotlandsfår är en av de äldsta fårraserna i Sverige. Deras glansiga och lockiga skinn passar alla stilar; från lantliv till urban livsstil i storstaden. Vårt skinn bereds hos Tranås skinnberedning och är tvättbart. Skinnen bereds med olika hårlängder och olika nyanser av grått.

Vackert och slitstarkt håller det i generationer. Skinnen är populära i inredningen, både ute och inne, eller varför inte i pulkan en härlig vinterdag. Ett lockigt skinn i botten på barnvagnen håller barnet garanterat varmt!

Lammlåda – Äkta mat!

Vi samarbetar med Sörgården slakteri utanför Kristinehamn. Det korta avståndet är viktigt för oss och djuren.

Köttet är finstyckat och vakuumförpackat med tydliga etiketter, du kan frysa in din lammlåda direkt när du får den.

Vi hoppas att de bifogade recepten inspirerar till härlig matlagning!

 

Allt detta hittar du i vår Digitala Gårdsbutik.