Bo på lantgård

Brunsbergs Herrgård är en genuin gård på den värmländska landsbygden, belägen i Brunskog utanför Arvika. Gården har en stark historia. Genom åren har kungligheter varit på besök och järn från markerna användes vid byggandet av Eiffeltornet i Paris.

 

Nu finns det unika tillfället att hyra ett av gårdens bostadshus samt att ta deltidsanställning som brukare. Vi söker därför dig eller er som vill flytta in på gården och ta del av livet på landet – med allt vad det innebär.

 

Inflyttning på gården och tillträde för tjänsten är efter överenskommelse, men gärna under början av 2019.

 

Om gården
Idag drivs herrgården i sann ekologisk anda. Gården har utöver den genuina huvudbostaden ytterligare tre bostadshus samt häst- och fårstallar, ekonomibyggnader, trädgårdsodlingar, stora grönområden och ett gym – allt omgivet av hagar och skog beläget ostört precis vid älven. Trädgården har en engelsk stil och innehåller en köksträdgård. Fåren på gården är en stor del av vardagen och livar upp stämningen med sina härliga personligheter.

 

Vem vi söker
Vi söker dig eller er som vill hyra Rättarebostaden på Brunsbergs Herrgård. Många drömmer om livet på landet med syltning, saftning och trädgårdsodling. Vi kan erbjuda allt, men det är även viktigt för oss att den som hyr in sig på gården även uppskattar att kavla upp ärmarna och tycker att det är roligt med de övriga aktiviteterna som sker på gården med dess underhåll och djurhållning.

Vår ambition är att den som hyr ska stanna minst ett år – men gärna hela livet.

 

Jobba på gården
Den som hyr Rättarebostaden vill vi erbjuda deltidsanställning. Vi fakturerar dig som egenföretagare för det du gör på gården. Det kan handla om uppdrag som exempelvis trädgårdsarbete, mindre renoveringar, djurhållning och snöskottning. Vi ser gärna att du som hyr hos oss därför har erfarenhet inom dessa områden. Arbetsuppgifterna varierar beroende på årstid och behov, men uppskattningsvis två till tre dagar per vecka, allt enligt överenskommelse.

 

Rättarebostaden
Huset ligger norr om herrgårdens huvudbyggnad, är nyrenoverat och har en egen liten trädgård. Utöver det finns även:

 • Fyra rum och kök
 • 120 m2 med källare
 • Nyrenoverat badrum
 • Tidstypiskt kök med moderna bekvämligheter som diskmaskin
 • Tvättstuga
 • Bergvärme kommer att installeras i huset inom kort, gården drivs delvis av solceller
 • Huset är installerat med fiber som möjliggör arbete hemifrån

 

Utöver huset får du även möjlighet att

 • Nyttja trädgård och odlingsplatser som hör till huset
 • Tillgång till den natur och miljö där gården är belägen
 • Använda det gym som finns på gården
 • Möjlighet att hyra stallplatser och upplyst paddock

 

Kallhyran är 7000 kr per månad

 

Mer information
För att få mer information kring boendet, gårdens framtid och livet på landet är du varmt välkommen att skicka en intresseanmälan via formuläret nedan. Karin som idag bor på gården kommer att kontakta dig för vidare samtal. Alla är välkomna att skicka en förfrågan, oavsett om det gäller mer information eller ett genuint intresse. Alla frågor är välkomna. Inflyttning på gården är efter överenskommelse, men för gårdens ägare är det viktigare med rätt person än att det ska gå snabbt.

 

Gården erbjuder även rum för uthyrning. För mer information om bokningar kan du läsa här: https://www.booking.com/hotel/se/brunsbergs-herrgard

 

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Fyll i dina uppgifter.

Jag accepterar brunsbergsherrgard.se integritetsvillkor