Vår på Brunsbergs Herrgård!

Varmt välkommen till denna fantastiska KRAV gård med naturen in på knuten och ett genomgående ekologiskt tänk. Hos oss på Brunsbergs Herrgård andas du värmländsk frisk luft och omges av en härlig genuin atmosfär, med moderna riktlinjer.

I vår Digitala Gårdsbutik hittar du ekologisk lammlåda och andra kvalitetsprodukter såsom ullplädar och skinnplädar.

Vi satsar helhjärtat på att ge våra kunder och besökare en upplevelse utöver det vanliga, där djur och natur lever i harmoni.

Hos oss kan du koppla av i kombination med att lära dig mer om hälsa och miljö. Vi hoppas du ska trivas!

Ses under året!

Varma vårhälsningar,
Karin Kalteren Busink

Lammning på gång – Upplev ”Lammracet” på gården

I april/maj blir det full fart på gården då ca 70 nya lamm föds!

När alla tackor fått sina lamm och hunnit bekanta sig med dem under några veckor, så släpps de alla ut på sommarbete. Betessläppet sker lördagen den 20 maj klockan 11.00. Ni är varmt välkomna att komma hit till gården för att se detta. Vänligen anmäl intresse. Detta blir en trevlig dag så ta med hela familjen och fikakorgen, för att njuta av detta ”lammrace” med oss. Vid dåligt väder kan vi även fika inomhus. 

Fårklippning 

I slutet av maj kommer tackorna att klippas och samtidigt genomgå hälsokontroll.

Årets ull skickar vi då iväg till spinneri. Ullen från ungtackorna är speciellt attraktiv. Är du intresserad av ull kan du kontakta oss.

Skinn och plädar

Gotlandsfår är en av de äldsta fårraserna i Sverige. Deras glansiga och lockiga päls passar alla stilar, från lantliv till urban livsstil i storstaden.

Vårt skinn bereds hos Tranås skinnberedning och är tvättbart. Skinnen bereds med olika hårlängder och olika nyanser av grått. Skinnen är färdiga i maj 2017 och är härliga att använda såväl inne som ute.  

De ekologiska plädarna kommer från Toarp Säteri och är mjuka och varma och passar lika bra att använda på uteplatsen under sommarkvällarna, som under de kyligare årstiderna. Det finns både stora plädar och mindre babyplädar.

Beställning av lammlåda

Lammköttet är finstyckat och vakuumförpackat och de olika delarna är tydligt märkta så att du kan frysa in din lammlåda direkt när du får den. Köttet är enkelt att hantera och tillaga. Du får också en liten receptbok med flera olika lammrecept.

Vi samarbetar med KRAV Sörgården slakteri utanför Kristinehamn. Minimering av transportsträckorna
är viktigt både för djuren och för oss. 

Föredrag "Odla för smak" med Lena Israelsson

Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda ett föredrag med trädgårdsprofilen Lena Israelsson som kommer till oss den 12 augusti.

Lena kommer att prata om att Odla för smak. Vi kommer att få lära oss mer om hur vi kan välja välsmakande grönsaker och hur vi bäst skapar en bördig jord.

Lena har bland annat skrivit böckerna Handbok för Köksträdgården, Gourmetträdgården och Odla året om.

Föredraget hålls i vår fina kornbod och efter föredraget erbjuds en vandring i vår 
köksträdgård.

Ta med fikakorg,
vi bjuder på ekologiska
téer och kaffe.

Datum: 12 augusti 2017, kl. 14-17

Pris: 200 kr